Nowe posty

Strefa czasowa: UTC [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: ZAROBKI
PostNapisane: 09 lis 2009 23:20 
Nowy

Jaką kwotę można zarobić po 9 tygodniach pracy na Campower jadąc tam po raz pierwszy?I opcjonalnie na ile czasu podróżowania ona wystarczy?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: ZAROBKI
PostNapisane: 11 lis 2009 00:08 
Expert

u mnie bylo:
-ponizej 21 lat -> $1200
-od 21 lat -> $1250
(age is experience :D )

pozniej jeszcze pocampie inna praca to min $200 za tydzien

co do podrozy, to zalezy, gdzie chcesz podrozowac i jak, ja przykladowo teraz na 10 dni bylam w Chicago i NYC, jezdzilam greyhoundami bookowanymi z duzym wyprzedzeniem, mieszkalam u znajomych, z kasa nie szalalam i moge smialo powiedziec, ze na calosc poszlo nie wiecej niz $300, wiec jak widzisz przy odpowiednim dysponowaniu kasy moze starczyc na baaardzo dlugo ;)

Tytuł: Re: ZAROBKI
PostNapisane: 17 lis 2009 14:49 
Expert

a ja straciłam kupę kasy na podróżowanie, ale dlatego że zwiedziłam masę miejsc, i na zachodzie i na wschodzie, nocowałam w zasadzie tylko parę nocy w hotelach, a resztę na parkingu czy ławce:D albo parę nocy u znajomych, generalnie na zwiedzanie przeznaczyłam 3 tygodnie jakoś, z dwojgiem innych Polaków
i nie żałuję straconej kasy ;]
najlepiej jak poznasz na obozie ludzi i do nich pojedziesz się zatrzymać, u mnie wiele osób oferowało mi to, ale ja już miałam zobowiązania wobec innych ludzi ;] i skorzystałam tylko z z 2 miejsc w sumie

na szczęście za obóz dostałam 1200, plus za 10 dni treningu dodatkowe 500 dolarów, poza tym do stanów przywiozłam jakieś 900 dolarów, które straciłam będąc na campie, ale nie oszczędzałam na imprezach, koncertach w międzyczasie i wyprawach do np San Francisco, jako że było niedaleko mojego obozu... (a do domu wróciłam z 1 dolarem i rogalem na twarzy) :D resztę wydałam na pamiątki i takie bzdety, na jedzeniu oszczędzaliśmy przez większość czasu;]

Polecam taką wyprawę, ja zwiedziłam wiele miejsc które miałam w planach, za rok mam nadzieję że uda mi się zwiedzić resztę :P

teraz w ogóle też pracuję i zbieram kasę, bo mam zamiar zostać w Stanach dłużej jak się uda;P

Nowe posty

Strefa czasowa: UTC [ DST ]